Afscheid nemen: Jill Reijnen

Op 15 oktober 2020 trad Jill Reijnen Husagić (advocaat bij Linklaters) af als bestuurslid van de VJAA. Jill heeft zich de afgelopen jaren actief ingezet om de vereniging verder te professionaliseren. Eerst als Secretaris en daarna als Bestuurslid Externe Betrekkingen. Samen met haar blikken we in een (kort) interview terug op haar bestuursjaren.

Hoe ben jij met de VJAA in aanraking gekomen?

In een nieuwsbrief van de Jonge Balie zag ik een advertentie voor een lezing van de VJAA. Ik was niet bekend met een vereniging die lezingen hield voor arbeidsrechtadvocaten die aan het begin van hun carrière waren, dus ik was meteen geïnteresseerd!

Wanneer en waarom ben je tot het VJAA bestuur toegetreden?

In november 2017 ben ik toegetreden tot het VJAA bestuur. Naast mijn baan als advocaat wilde ik graag iets vakinhoudelijks doen dat aansloot bij mijn persoonlijke interesses. Door toetreding tot het VJAA bestuur kon ik mijn passie voor organisatie van evenementen inzetten en tegelijkertijd mijn netwerk uitbreiden en mijn vakinhoudelijke kennis verdiepen. Win, win, win.

Welke rol had jij binnen het VJAA bestuur en hoe heb jij hier invulling aan gegeven?

Het eerste jaar ben ik Secretaris geweest en was ik verantwoordelijk voor de ledenadministratie en het contact met de leden en gezamenlijk met de andere bestuursleden organiseerden we de lezingen en activiteiten. Vervolgens ben ik de nieuwe functie van Bestuurslid Externe Betrekkingen gaan vervullen. Bij het introduceren van deze functie hebben we een behoorlijke professionaliserings- en vernieuwingsslag gemaakt met het bestuur. Er kwam een nieuwe website, meer activiteit op LinkedIn en een vernieuwde huisstijl. Ook werd de activiteitencommissie geïntroduceerd.

Wat is er zo uniek aan de VJAA?

De VJAA is de enige vereniging waar jonge arbeidsrechtadvocaten, die minder dan 7 jaar ervaring hebben, terecht kunnen voor vakinhoudelijke lezingen en besprekingen en voor de uitbreiding van hun netwerk. Het biedt het perfecte opstapje naar de VAAN of de VvA.

Waar ben je het meest trots op?

Dat we als bestuur de vereniging in korte tijd enorm hebben vernieuwd en geprofessionaliseerd. De VJAA is een vereniging met een jong, fris imago en is altijd in beweging om verder te ontwikkelen en te groeien, net als haar leden.

Wat wil je de leden en nieuwe bestuursleden meegeven?

Ik zou hen met name willen meegeven om alles uit het lidmaatschap te halen wat de VJAA te bieden heeft en om de VJAA samen door te bouwen en verder te ontwikkelen. Maar dat komt zeker goed!

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.