Afscheid nemen: Kim Hakvoort

Op 15 oktober 2020 nam Kim Hakvoort (advocaat bij DingemansVanderKind) afscheid. Jarenlang was zij als voorzitter het boegbeeld van de VJAA. Onder haar voorzitterschap ontwikkelde de VJAA zich tot een volwaardige vereniging in het arbeidsrechtland. Samen met Kim blikken we terug op haar bestuursjaren.

Hoe ben jij met de VJAA in aanraking gekomen?

Toen ik begin 2013 als advocaat startte bij DingemansVanderKind bleken al mijn collega’s lid te zijn van de VAAN. Omdat ik mij als advocaat-stagiaire natuurlijk niet kon aansluiten bij de VAAN, ging ik op zoek naar een alternatief. Zo kwam ik uit bij de VJAA.

Wanneer en waarom ben je tot het VJAA bestuur toegetreden?

Meteen vanaf de start van mijn lidmaatschap ging ik naar de VJAA-lezingen. Al vrij snel kwam ik daar in contact met Jan-Pieter Vos en Dymphy Schuurman, twee oud-bestuursleden, en zij vroegen mij of ik wilde toetreden tot het bestuur van de VJAA. Dat vond ik natuurlijk een grote eer, en wilde dat graag doen, zodat ik mij op die manier kon inzetten voor activiteiten gericht op het leukste rechtsgebied dat er bestaat.

Welke rol had jij binnen het VJAA bestuur en hoe heb jij hier invulling aan gegeven?

De eerste twee jaar was ik de secretaris van de VJAA. Ik onderhield het contact met alle leden en probeerde iedereen te enthousiasmeren voor onze activiteiten. Vanuit mijn rol als secretaris kwam ik erachter dat het voor veel leden een drempel was om voor een lezing van 1 of 2 uur af te reizen naar Amsterdam of Rotterdam. Daarom ben ik samen met het bestuur en een aantal actieve leden op zoek gegaan naar alternatieven. Dat heeft geleid tot het organiseren van themamiddagen (met inmiddels aansluitend een diner) en oprichting van VJAA Lokaal groepen. Vanaf 2017 heb ik de rol van voorzitter op mij genomen. Vanuit die rol bleef ik in contact met VJAA-leden, maar is ook het contact met andere arbeidsrechtverenigingen zoals de VAAN en VvA geïntensiveerd. Dat heeft geleid tot prachtige samenwerkingen met mooie resultaten, zoals het LabouwLawLands-event in 2019 met meer dan 130 sprekers, waar heel arbeidsrechtland onder toeziend oog van Minister Koolmees bijeen kwam.

Wat is er zo uniek aan de VJAA?

De VJAA is de enige vereniging waar je als jonge arbeidsrechtadvocaat gelijkgestemden tegenkomt, die ontzettend goede, inhoudelijke maar ook gezellige activiteiten organiseert en dat voor een jaarlijkse bijdrage van € 50!

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op het feit dat er steeds meer jonge arbeidsrechtadvocaten de vereniging weten te vinden, en met veel plezier deelnemen aan onze activiteiten. Eén van mijn doelstellingen als bestuurslid was meer betrokkenheid en verbinding creëren onder onze leden. Gezien het toenemende ledenaantal en de toenemende deelnemers aan activiteiten zijn we de afgelopen jaren een heel eind gekomen met het behalen van die doelstelling, en ik ben blij dat ik met dat gevoel nu afscheid neem.

Wat wil je de leden en nieuwe bestuursleden meegeven?

Blijf zo enthousiast deelnemen aan de VJAA-activiteiten zoals jullie dat al doen, en mocht je ideeën hebben of juist wat missen aan de vereniging, schroom dan vooral niet dit te laten weten, want het bestuur staat daar altijd open voor. Michelle, Manon en Joost: ik kan niet wachten om te zien hoe jullie de VJAA nóg meer op de kaart gaan zetten, zowel op lokaal als landelijk niveau. Dat jullie daarin gaan slagen, weet ik zeker. Alleen jullie enthousiasme werkt al aanstekelijk!

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.