Even voorstellen: Michelle Kind

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering (ALV) werden drie nieuwe bestuursleden benoemd. De bestuursleden zullen wij de komende tijd aan onze leden voorstellen door middel van een (kort) introductie interview.

Na Joost Verlaan is het de beurt aan Michelle Kind, advocaat bij DingemansVanderKind.

Hoe en wanneer hoorde je van de VJAA? En waarom ben je lid geworden?

Toen ik in 2018 in dienst trad bij DingemansVanderKind waren mijn jonge collega’s allemaal lid van VJAA. Mijn collega Kim Hakvoort was ook nog eens voortzitter van de VJAA. Ik werd meegenomen naar de eerstvolgende lezing en was meteen enthousiast. Deze lezing werd gegeven door Ruben Houweling en ging over bijzondere bedingen. Naast de inhoudelijk goede lezingen was het uitbreiden van mijn netwerk voor mij reden om lid te worden.

Wanneer besloot je om te solliciteren op een van de bestuursfuncties?

Kim Hakvoort vertelde mij over de vacature. Haar enthousiasme over de VJAA en dat van Ruud Schepers werkte aanstekelijk. Ik heb niet lang hoeven nadenken voordat ik besloot te solliciteren.

Welke functie ga je bekleden binnen het bestuur van de VJAA?

Ik zal de functie Secretaris bekleden.

Wat hoop jij toe te voegen aan het VJAA bestuur?

Als Secretaris hoop ik voor meer verbinding onder de leden te kunnen zorgen. Het onderling delen van ervaringen maakt ons een betere advocaat. Ik ben verheugd dat de VJAA haar leden binnenkort ook een plek kan geven om ervaringen te delen in de vorm van intervisie. Daarnaast hoop ik meer kenbaarheid te geven aan de VJAA, zodat jonge arbeidsrecht advocaten sneller hun weg vinden naar de vereniging. De goede inhoudelijke lezingen waar de VJAA om bekend staat, hebben bijgedragen aan mijn kennis. Daarnaast zit ik na een lezing altijd weer vol enthousiasme over ons vakgebied. Ik kijk er naar uit om deze lijn voort te zetten en lezingen voor de huidige leden en toekomstige leden te organiseren.

Wat heeft wat jou betreft prioriteit de komende tijd?

Het opstarten van intervisie heeft mijn prioriteit. Daarnaast vind ik het belangrijk om activiteiten te blijven organiseren. Juist in deze, voor ons vakgebied dynamische,  tijd is het belangrijk kennis op pijl te houden en contacten te onderhouden.

Aan het eind van jouw bestuursjaren. Wat hoop je dan bereikt te hebben?

Ik hoop te hebben bereikt dat de VJAA goed kenbaar is bij alle startende arbeidsrecht advocaten, wij meer samenwerken met andere arbeidsrecht verenigingen en wij vele interessante lezingen hebben georganiseerd. Ik kijk ernaar uit dit samen met Ruud, Manon, Jeannet en Joost te doen!

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.