Veelgestelde vragen

De VJAA heeft veel te bieden. Daarom begrijpen wij dat er veel vragen zijn. De meest gestelde vragen, en de antwoorden hierop, hebben we hiernaast opgenomen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met info@vjaa.nl.

Waar staat de VJAA voor?

De VJAA staat voor de Vereniging voor Jonge Arbeidsrecht Advocaten. De VJAA is dé landelijke vereniging voor jonge arbeidsrecht advocaten. De VJAA brengt jonge arbeidsrecht advocaten met elkaar in contact om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te treden, kennis, ervaringen en ideeën uit te wisselen en het netwerk uit te breiden.

Hoe word ik lid van de VJAA?

Je kan je aanmelden via de pagina word lid op deze website. Vervolgens dien je het aanmeldformulier in te vullen en te versturen. Onze Secretaris zal jouw lidmaatschap vervolgens bevestigen.

Welke vereisten gelden er voor lidmaatschap van de VJAA?

Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap van de VJAA gelden de volgende vereisten:

  • Je dient advocaat te zijn
  • Je dient maximaal 7 jaar als advocaat beëdigd te zijn
  • Je dient je in overwegende mate met het arbeidsrecht bezig te houden
Wat kost het lidmaatschap van de VJAA?

Het lidmaatschap van de VJAA kost momenteel € 70 per verenigingsjaar. Op het moment dat jij je na 1 juli van een lopend verenigingsjaar aanmeldt, dan betaal je € 35 voor het lopende verenigingsjaar. Let op: de kosten van het lidmaatschap kunnen variëren. Bovenstaande kosten gelden per 1 januari 2023.

Welke activiteiten organiseert de VJAA?

De VJAA organiseert jaarlijks tal van activiteiten. Samen met de activiteitencommissie worden er in ieder geval twee inhoudelijke lezingen en themamiddagen georganiseerd. Daarnaast wordt er eenmaal per jaar een out-of-the-box evenement (zoals een lezing over Geluk in je werk van The School of Life) georganiseerd.

Na iedere activiteit wordt er daarnaast een borrel georganiseerd. Na een van de themamiddagen wordt er een VJAA diner georganiseerd.

Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd in samenwerking met andere verenigingen. In 2019 werd bijvoorbeeld samen met de VvA en de VAAN het grootste arbeidsrechtelijke congres ooit, LabourLawLands, georganiseerd.

Voor een overzicht van de activiteiten verwijzen we je naar het evenementen overzicht.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de VJAA activiteiten?

Je kan je aanmelden door op een evenement te klikken op de evenementen pagina.

Wat is de VJAA Lokaal?

De VJAA Lokaal is een initiatief van de VJAA, waar leden gebruik van kunnen maken. Als je je aanmeldt voor de VJAA Lokaal word je in een VJAA Lokaal groep ingedeeld. Dit zijn VJAA leden van andere kantoren, uit hetzelfde arrondissement, die zich in dezelfde fase van hun loopbaan bevinden. In deze groepen wordt doorgaans eenmaal per maand vakinhoudelijk overleg gevoerd. Een van de groepsleden bereidt dan een kennissessie over een arbeidsrechtelijk onderwerp voor. Ook faciliteert de VJAA intervisie tijdens deze bijeenkomsten. Daarnaast is er ruimschoots de gelegenheid om andere leden – en hun kantoren – beter te leren.

Hoe kan ik mij aanmelden voor VJAA Lokaal?

Je kan je aanmelden via de VJAA lokaal pagina op onze website. Het Bestuurslid Interne Betrekkingen zal je vervolgens indelen in een VJAA Lokaal groep. Hierover word je te zijner tijd geïnformeerd.

Biedt de VJAA ook intervisie aan?

Ja! Vanaf 1 januari 2021 biedt de VJAA ook intervisie aan. Via de VJAA worden groepen gevormd. De groep kiest dan vervolgens een van de (geselecteerde) intervisiebegeleid(st)ers. De kosten van de intervisie worden door de deelnemers gezamenlijk gedragen.

Hoe kan ik mij aanmelden voor intervisie?

Aanmelden kan via de aanmeldpagina op onze website. Vervolgens zal er contact met je opgenomen worden.

Wat doet de activiteitencommissie van de VJAA?

De activiteitencommissie bestaat sinds 2019. Kort gezegd ondersteunt de activiteitencommissie het bestuur van de VJAA bij het organiseren van evenementen. De activiteitencommissie stelt jaarlijks een planning op, bedenkt de verschillende activiteiten, benadert de verschillende sprekers en zorgt er op de dag zelf voor dat alles goed verloopt.

Wie zitten er in de activiteitencommissie van de VJAA?

Op de pagina van de activiteitencommissie staan de verschillende commissieleden.

Mocht je ook graag deel uitmaken van de activiteitencommissie, dan kan je een e-mail sturen naar info@vjaa.nl.

Wie zitten er in het bestuur van de VJAA?

Het bestuur van de VJAA bestaat uit jonge arbeidsrecht advocaten die lid zijn van de VJAA. Zij hebben gesolliciteerd op een bestuursfunctie en zijn vervolgens voorgedragen en benoemd in een bestuursfunctie door de Algemene Ledenvergadering (ALV). Bestuursleden worden in principe voor 3 jaar benoemd. Het huidige bestuur staat op de bestuurspagina op deze website.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap van de VJAA opzeggen?

Indien je je lidmaatschap van de VJAA wilt opzeggen, dan kan dit door een e-mail te sturen naar info@vjaa.nl. Jouw lidmaatschap eindigt dan op 1 januari van het volgende verenigingsjaar.

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.