Themamiddag 'Recht op privacy en vrijheid van meningsuiting op de werkvloer’

Op donderdag 17 maart 2022 vindt van 14:00 – 17:00 uur de volgende themamiddag plaats. We zijn daarbij verheugd om te kunnen melden dat de themamiddag fysiek in Rotterdam zal plaatsvinden in plaats van online! Het onderwerp van de themamiddag is ‘Recht op privacy en vrijheid van meningsuiting op de werkvloer’. Een boeiend, actueel, maar ook complex onderwerp. Kortom, tijd om – tot in detail – besproken te worden. Daartoe hebben wij diverse top sprekers bereid gevonden, namelijk Inge de Laat, Friederike van der Jagt en Ron Nieuwendijk.

Het onderwerp van de themamiddag is ‘Recht op privacy en vrijheid van meningsuiting op de werkvloer’. Een boeiend, actueel, maar ook complex onderwerp. Kortom, tijd om – tot in detail – besproken te worden. Daartoe hebben wij diverse top sprekers bereid gevonden, namelijk Inge de Laat, Friederike van der Jagt en Ron Nieuwendijk.

Inge de Laat is managing partner van Rutgers & Posch en gespecialiseerd in arbeidsrecht en privacyvraagstukken. Zij schrijft en presenteert met enige regelmaat over onderwerpen als cameratoezicht door de werkgever en doorwerking van de AVG in het arbeidsrecht. Tijdens de themamiddag zal Inge meer specifiek ingaan op het onderwerp vrijheid van meningsuiting op de werkvloer.

Friederike van der Jagt is advocaat bij Hunter Legal B.V. te Amsterdam. Zij publiceert en spreekt geregeld over privacy gerelateerde onderwerpen, is een van de redacteurs van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en auteur van de Kluwer Themapagina AVG. Friederike is (onder meer) hoofddocent van de Grotius specialisatieopleiding Privacyrecht en arbiter bij de Stichting Geschillenoplossing Automatisering.

Ron Nieuwendijk is ruim 25 jaar werkzaam bij Hoffmann; dé marktleider en opinion leader op het gebied van bedrijfsrecherche en riskmanagement. Het bedrijf voert jaarlijks gemiddeld 1.200 onderzoeks- en adviesopdrachten uit. De specialisten van Hoffmann zetten zich in om fraude te bestrijden en te voorkomen. Ron is het eerste aanspreekpunt voor organisaties waar (een vermoeden van) fraude is geconstateerd. Tevens vervult Ron binnen Hoffmann de functie van Functionaris Gegevensbescherming in het kader van de AVG. Ron zal tijdens de themamiddag spreken over (aandachtspunten bij) onderzoeken op de werkvloer en de verschillende onderzoeksmethoden.

De themamiddag vindt fysiek plaats in Rotterdam. We sluiten af met een borrel op locatie. Wij hebben er zin in om elkaar weer te ontmoeten!

Schrijf je snel in via onderstaand formulier.

Aanmelden

17 mrt 2022 14:00 - 17:30

Rotterdam, Baek Food & Drinks

Blaak 329 (3011 GB)

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.