Nieuwe voorzitter: Jeannet van Vleuten

Op 15 oktober 2020 werd Jeannet van Vleuten benoemd als nieuwe voorzitter van de VJAA. Zij volgt daarmee Kim Hakvoort op, die jarenlang als voorzitter het boegbeeld van de VJAA vormde. Wij stellen Jeannet graag voor door middel van een kort (introductie) interview.

Hoe en wanneer hoorde je van de VJAA? En waarom ben je lid geworden?

In december 2015 trad ik bij HVG Law in dienst. Ik startte mijn werkzaamheden binnen de expertise Labor & Employment, waar ook Jan-Pieter Vos (destijds bestuurslid van de VJAA) werkzaam was. Hij vertelde mij uiteraard direct over de verschillende activiteiten van de VJAA en nam mij ook gelijk mee naar deze activiteiten. Naast de inhoudelijke verdiepende kennis die ik tijdens deze activiteiten opdeed, vond ik het ook erg leuk om op een laagdrempelige manier mijn netwerk uit te breiden.

Voor mijn werk bij HVG Law verhuisde ik na mijn studietijd (Bachelor Rechtsgeleerdheid in Utrecht en de Master Arbeidsrecht in Amsterdam) naar Rotterdam. Omdat ik niet in Rotterdam had gestudeerd, was het ontzettend nuttig om via de VJAA lezingen in Rotterdam te kunnen bijwonen. Het bood mij de kans  diverse jonge arbeidsrechtadvocaten uit mijn arrondissement te leren kennen. Daarnaast sloot ik ook graag aan bij de lezingen in Amsterdam en de themamiddagen in Utrecht (de steden waar ik heb gestudeerd en gewoond), om zo ook de contacten met de voor mij bekende arbeidsrecht advocaten te onderhouden en uit te breiden.

Wanneer besloot je om te solliciteren op een van de bestuursfuncties?

Nadat ik een aantal lezingen en themamiddagen van de VJAA had bijgewoond, kwam er vanuit het bestuur van de VJAA een oproep of iemand het leuk zou vinden om een themamiddag (mede) te organiseren. Samen met Juliëtte Röben organiseerde ik eind 2017 een themamiddag over collectief ontslagrecht, stakingsrecht en privacyrecht in Utrecht. Begin 2018 kwam ik met Dymphy Schuurman (ook een voormalig bestuurslid van de VJAA) in contact over het opzetten van de VJAA Lokaal in Rotterdam. Samen maakten we hiervoor een opzet en zochten we diverse actieve leden uit ons arrondissement bij elkaar. Nadat ook dit vorm begon te krijgen, kwamen er in 2018 twee vacatures vrij voor het bestuur van de VJAA. Aangezien ik mij  voor deze unieke vereniging graag verder wilde blijven inzetten, twijfelde ik geen moment en besloot ik hiervoor te gaan.

Welke functie bekleed je binnen het bestuur van de VJAA?

In november 2018 startte ik in de functie van Secretaris. Sinds oktober 2020 heb ik het stokje van Kim Hakvoort mogen overnemen en vervul ik de functie van Voorzitter.

Wat heeft wat jou betreft prioriteit de komende tijd?

Voor mij heeft het verder professionaliseren en het vergroten van de naamsbekendheid van de VJAA, alsmede de samenwerking met andere (landelijke) arbeidsrechtelijke verenigingen prioriteit. Het is zonde dat – zeker buiten de randstad – niet alle jonge arbeidsrechtadvocaten van het bestaan van de VJAA af weten, terwijl de VJAA van zoveel (inhoudelijk en sociaal gezien) toegevoegde waarde kan zijn  voor jonge startende advocaten.  Ook zijn wij ontzettend blij dat de samenwerking met andere landelijke arbeidsrechtverenigingen zo goed verloopt en wij als dé vereniging voor jonge arbeidsrecht advocaten ook bij alle belangrijke landelijke arbeidsrechtevents ons steentje mogen bijdragen. Deze samenwerking willen we uiteraard behouden en waar mogelijk intensiveren.

Aan het eind van jouw bestuursjaren. Wat hoop je dan bereikt te hebben?

Na afloop van mijn bestuursjaren hoop ik dat iedere startende advocaat weet waar de VJAA voor staat en wat de VJAA kan bieden als men daar behoefte aan heeft. Daarnaast hoop ik dat de inhoudelijke events en de sociale activiteiten een waardevolle aanvulling blijven voor zowel de startende advocaat-stagiaires als de jonge arbeidsrechtadvocaten met enkele jaren werkervaring. Door het uitbreiden van de portefeuille van de VJAA (recent met de VJAA Lokaal en het jaarlijkse “out-of-the-box-event”) en het opbrengen van nieuwe initiatieven (zoals de start van de intervisiegroepen) weet ik zeker dat dit gaat lukken. We hebben een ontzettende gedreven groep in het bestuur met leuke initiatieven. Ik kijk er ontzettend naar uit om de komende tijd samen met Ruud Schepers, Michelle Kind, Joost Verlaan en Manon van den Brand, maar ook met de leden van de Activiteitencommissie (Iris Omlo, Anna Görgün, Roos Jonkmans, Anne Arts en Annemijn Westerduin) en de Kascommissie (Erik Steenis), van de VJAA een nóg groter succes te maken.

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.