Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering (ALV) werden drie nieuwe bestuursleden benoemd. De bestuursleden zullen wij de komende tijd aan onze leden voorstellen door middel van een (kort) introductie interview.

Na Joost Verlaan en Michelle Kind is het nu de beurt aan onze laatste aanwinst: Manon van den Brand, advocaat bij AMS Advocaten.

Hoe en wanneer hoorde je van de VJAA? En waarom ben je lid geworden?

Bij de start van de beroepsopleiding ben ik op zoek gegaan naar een vereniging die inhoudelijke lezingen organiseerde voor jonge arbeidsrecht advocaten. Ik heb mezelf toen aangemeld voor de eerstvolgende themamiddag en was meteen enthousiast. De reden dat ik lid ben geworden is omdat ik het van toegevoegde waarde vind om samen met andere jonge arbeidsrecht advocaten mezelf vakinhoudelijk verder te kunnen ontwikkelen tijdens de VJAA Lokaal bijeenkomsten. Daarnaast vind ik het leuk om tijdens de verschillende activiteiten en in een informele setting mijn netwerk verder uit te breiden.

Wanneer besloot je om te solliciteren op een van de bestuursfuncties?

Als ik in mijn omgeving vertelde dat ik lid was van de VJAA kreeg ik vaak de vraag wat deze vereniging en VJAA Lokaal precies inhielden. Ik besefte daardoor dat er qua naamsbekendheid van de vereniging nog meer mogelijk zou zijn. Op het moment dat ik in de nieuwsbrief van de VJAA las dat de functie voor secretaris vacant werd gesteld, twijfelde ik geen moment om te solliciteren. Tijdens het sollicitatiegesprek werd ik door Ruud en Kim nog enthousiaster om met elkaar de VJAA en VJAA Lokaal verder op de kaart te gaan zetten. Ik ben dan ook erg blij dat het vorige bestuur besloot de nieuwe bestuursfunctie van Interne Betrekkingen te creëren.

Welke functie ga je bekleden binnen het bestuur van de VJAA?

Ik vervul de functie van Interne Betrekkingen waarin ik mij (voornamelijk) focus op VJAA Lokaal en intervisie.

Wat heeft wat jou betreft prioriteit de komende tijd?

De komende periode ga ik extra aandacht besteden aan het verder uitbreiden van de VJAA Lokaalgroepen. De kracht van VJAA Lokaal zit hem namelijk in het feit dat jonge vakgenoten hun kennis en praktijkervaring kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Daarnaast ga ik mezelf actief inzetten voor het opzetten van intervisie. Intervisie is een mooi instrument voor onze VJAA leden om niet alleen vakinhoudelijk bezig te zijn, maar ook dilemma’s uit de werkpraktijk of het eigen functioneren vertrouwelijk met elkaar te kunnen bespreken.

Aan het eind van jouw bestuursjaren. Wat hoop je dan bereikt te hebben?

Ik hoop dat we met het nieuwe bestuur hebben kunnen zorgen voor een groter bereik, meer naamsbekendheid en een nog duidelijkere positionering van de VJAA. Daarnaast is mijn doel dat zoveel mogelijk (nieuwe) VJAA leden zich aanmelden voor VJAA Lokaal omdat ik ervan overtuigd ben dat deelname daaraan voor iedere jonge arbeidsrecht advocaat een uitgelezen kans biedt om in een vertrouwde omgeving een inhoudelijke verdiepingsslag te maken. Bovendien – en dat is minstens zo belangrijk – brengt de VJAA veel gezelligheid met zich mee. Ik heb er veel zin in om deze doelen samen met Ruud, Michelle, Joost en Jeannet de komende tijd te gaan realiseren!

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.