Internetconsultatie Wet verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten

LabourLawUnited (LLU) is het samenwerkingsverband tussen de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten (VJAA), Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en de Verenging voor Arbeidsrecht (VvA). Met ruim 3500 unieke leden, vertegenwoordigt LLU een brede groep van advocaten, juristen, wetenschappers, rechters, werkgevers- en werknemersvertegenwoordigers en beleidsmedewerkers die zich met het arbeidsrecht bezighouden.

Na een open uitnodiging onder de leden hebben ruim 30 specialisten (waaronder een groot aantal VJAA leden) zich aangemeld om commentaar te leveren op de ter internetconsultatie voorgelegde Wet verbetering zekerheid flexibele arbeidskrachten. Er is gekozen voor een onderverdeling in de volgende onderwerpen: (i) algemeen deel (waarom deze wetswijziging?), (ii) oproepovereenkomst, (iii) bepaalde tijd; (iv) uitzending en Waadi en (v) gelijke behandeling.

Het commentaar is juridisch-technisch van aard en beoogt bij te dragen aan een (nog) beter en vooral ook uitvoerbaar wetsvoorstel. Op verschillende plaatsen in dit commentaar worden vragen gesteld om de (ratio van de) regeling en wettekst(en) duidelijker te krijgen. Ook worden (praktijk)voorbeelden aangehaald om te laten zien wat mogelijk (on)bedoelde effecten van voorgestelde regelingen zijn. Ten slotte wordt op een aantal onderdelen voorstellen tot verbetering gedaan. Geprobeerd is commentaar op de politieke keuzes die aan dit wetsvoorstel ten grondslag liggen te vermijden.

Het volledige commentaar is hieronder te downloaden.

LLU commentaar

Kamer vol met stoelen

Word lid van VJAA!

De VJAA organiseert allerlei activiteiten. Ieder jaar staan er in ieder geval twee lezingen, themamiddagen en een out-of-the-box evenement op de agenda. Verder worden er regelmatig borrels en netwerkactiviteiten georganiseerd.